Ilm. 15

0614189

Seitsemän enkeliä ja seitsemän vitsausta

Aikaisemmin tutkimme merkkisoittoja, jotka olivat tällaisia varoitussanomia parannukseen. Kuusi merkkisoittoa on soinut, mutta ihmiset eivät ole tehneet parannusta. Jumala joutuu sen vuoksi lopulta vihastumaan ihmisten pahuuteen aivan samalla tavalla kuin tapahtui Nooan aikana. Armon ovi taivaassa sulkeutuu lopullisesti ja Pyhä Henki vetäytyy pois maan päältä. Ihmiset joutuvat elämään omassa voimassaan, mikä ei tule onnistumaan. Näin alkaa suuri ahdinko maan päällä. Sitä nimitetään Raamatussa seitsemäksi viimeiseksi vitsaukseksi. Merkkisoitot olivat pimeydenvoimien ja ihmisten aikaansaannoksia, mutta vitsaukset ovat Jumalan aiheuttamia. Niissä Jumalan oikeutettu viha täyttyy. Vitsaukset ovat ominaisuuksiltaan samanlaisia kuin merkkisoitot mutta paljon suurempia vaikutukseltaan.

1. Nämä vitsaukset ovat viimeiset, niihin tyhjentyy Jumalan viha. Minä näin taas taivaalla suuren ja ihmeellisen tunnusmerkin: seitsemän enkeliä, seitsemän vitsauksen toimeenpanijat.

Merkkisoitot tapahtuivat ennen armonajan päättymistä, jolloin Kristuksen välitystyö taivaan temppelissä jatkuu. Viimeiset vitsaukset vuodatetaan armonajan päätyttyä, jolloin Kristus on lopettanut papillisen välitystyönsä temppelissä.

2. Minä näin kuin kristallisen meren, joka välkehti tulta. Tuon kristallimeren rannalla seisoivat pedosta voiton saaneet, ne, jotka eivät olleet kumartaneet sen kuvaa eivätkä ottaneet merkkiä, jossa on sen nimen luku. Heillä oli käsissään Jumalan harput, 3. ja he lauloivat Mooseksen, Jumalan palvelijan, ja Karitsan laulua: - Suuret ja ihmeelliset ovat sinun tekosi, Herra Jumala, Kaikkivaltias! Oikeat ja todet ovat sinun tiesi, sinä kansojen kuningas! 4. Kuka ei sinua pelkäisi, Herra, kuka ei ylistäisi nimeäsi? Sinä yksin olet pyhä. Kaikki kansat tulevat eteesi ja kumartavat sinua, sillä sinun oikeat tuomiosi ovat tulleet julki.

Todellisuudessa voittajat ovat vielä maan päällä, koska Kristuksen tulemus on vielä edessäpäin. Pelastettujen nimet ovat kuitenkin jo selvillä, joten tässä on tällainen ennakkonäky heistä. Kun armonovi taivaassa sulkeutuu ja vitsaukset alkavat, on jo selvillä, ketkä ovat saaneet voiton pedosta.

Niin kuin Egyptistä Mooseksen johdolla lähtenyt Israel yhtyi, Kaislameren poikki kuljettuaan laulamaan ylistystä Herralle, joka oli pelastanut kansansa faraon sotajoukoilta, samoin tämän esikuvan mukaan Jumalan Israel laulaa kiitosta pelastuksesta, jonka on tuonut Jumala ja Karitsa. Mooseksen ja Karitsan laulu on siis tällainen pelastettujen kokemuksen laulu.

He ylistävät Jumalaa niistä ihmeellisistä teoista, joita Jumala on tehnyt hyväksemme. Ilman Jeesuksen sovittavaa verta ei pelastus olisi ollut mahdollista. He ylistävät Jumalaa siitä, että synnin ongelma on iankaikkisesti ratkaistu koko maailmankaikkeudessa. He ylistävät Jumalaa siitä, että hän on tuominnut jokaisen oikeudenmukaisesti. Kenellekään ei jää epäselväksi kuka on taivaassa ja kuka ei. Jumala tulee olemaan kaikkien silmissä Kaikkivaltias iankaikkisesti. Koko maailmankaikkeus tulee antamaan hänelle kunnian, kiitoksen ja ylistyksen.

5. Tämän jälkeen minä näin, kuinka taivaan temppeli, todistuksen teltta, avattiin 6. ja temppelistä tuli ulos seitsemän enkeliä, seitsemän vitsauksen toimeenpanijat. Heidän pukunsa oli puhtaan valkoista pellavaa, ja rinnan ympärillä heillä oli kultainen vyö. 7. Yksi neljästä olennosta antoi näille seitsemälle enkelille seitsemän kultaista maljaa, jotka olivat täynnä Jumalan vihaa, hänen, joka elää aina ja ikuisesti. Jumalan kirkkaus ja voima täytti temppelin savulla, niin ettei kukaan voinut mennä sisälle temppeliin, ennen kuin nuo seitsemän enkeliä olivat panneet seitsemän vitsausta täytäntöön.

Tämä taivaan temppelin avaaminen tässä vaiheessa merkitsee armonajan päättymistä. Jeesus poistuu sieltä. Temppelissä ei ole enää ketään suorittamassa pappispalvelusta meidän hyväksemme. Maailma joutuu oman onnensa nojaan. Pyhä Henki on vetäytynyt pois maan päältä. Tätä tilannetta kuvaa hyvin teksti: ”Jumalaton eläköön yhä jumalattomasti, saastainen rypeköön saastassaan, vanhurskas harjoittakoon vanhurskautta ja pyhä edetköön pyhyyden tiellä.” ( Ilm. 22:11).

Jumala rakastaa syntistä ihmistä, mutta hän vihaa syntiä. Taivas on tehnyt kaikkensa jokaisen ihmisen pelastuksen puolesta. Pyhä Henki on kutsunut ihmistä kerta toisensa jälkeen, mutta ihminen ei ole ottanut kutsua vastaan. Tällaista ihmistä ei voida ottaa taivaaseen, vaan hänet on hävitettävä. Jumalan oikeutettu viha purkautuu. Sen tarkoituksena on näyttää koko maailmankaikkeudelle synnin kauhistuttavuus.

Temppelin täyttyminen savulla kuvaa sitä, ettei kukaan voinut mennä temppeliin vitsausten aikana. Jumalan viha tulee tekemään lopun kaikista jumalattomista. Jumalattomia ei voida enää auttaa, he ovat tehneet lopullisen valintansa Saatanan puolelle. Heille ei tule toista mahdollisuutta. Ratkaisu on tehtävä tämän elämän aikana. Se on tehtävä juuri nyt, koska emme tiedä päiviemme pituutta. Oletko sinä valmis, Jeesus tulee pian takaisin.

Rukous

Auta Herra, että saamme voiton pedosta, sen kuvasta ja nimen luvusta. kiitos, että saamme laulaa Mooseksen ja Karitsan virttä Jumalan ihmeellisistä teoista lasisella merellä. Ylistämme sinun nimeäsi, joka yksin olet Pyhä. Enkelit ovat jo valmiina seitsemän vitsauksen vuodattamista varten. kiitos varjeluksesta veresi suojassa. Jeesuksen nimessä. Aamen.

0614218