Ilm. 18

0607019

Babylonin tuho

Ilmestyskirjan 17. luvussa kerrottiin suuresta portosta, jolla kuvattiin Babyloniaa, joka merkitsee väärän ja oikean uskonnon sekoitusta. Se on toteutunut katolisen kirkon ja sen omaksuvien seurakuntien opeissa ja toiminnoissa. Ilmestyskirjan 18. luvussa kerrotaan se lohduttava tieto, että Babyloniassa on kaikesta huolimatta Jumalan kansaa, jota kehotetaan lähtemään sieltä pois Jumalan todelliseen seurakuntaan.

1. Tämän jälkeen näin taas yhden enkelin tulevan alas taivaasta. Hänellä oli suuri valta, ja hänen kirkkautensa valaisi koko maan.

Jumalalla on erityinen kehotus kansalleen ennen Jeesuksen takaisintuloa. Tämä Jumalan kehotus tulee valaisemaan maan eli aiheuttamaan uudelleen helluntain tapaisen suuren herätyksen Jumalan pelastussuunnitelman päättävänä työnä. Raamattu nimittää tätä tapahtumaa myöhäissateeksi ja kevätsateeksi. Se tulee kypsyttämään viljan valmiiksi. Tämä myöhäissade, uusi helluntai, on jatkoa Ilmestyskirjan 14. luvun kolmen enkelin sanomalle, joka valmistaa ihmiskuntaa lähtemään pois Babylonista ja ottamaan vastaan Jeesuksen takaisintulo.

Suuri valkeus, joka valaisee maan viimeisessä taistelussa, on ilmoitus Kristuksen, synneistä armahtavan Vapahtajan, vanhurskaudesta ja täydellisyydestä. Se kehottaa ihmisiä kiinnittämään katseensa häneen, joka ottaa pois heidän syntinsä välittäessään taivaallisen pyhäkön kaikkeinpyhimmässä sen täydellisen uhrisovituksen siunauksia, mitkä hän toimitti kuollessaan ristillä.

2. Hän huusi kovalla äänellä: "Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon! Siitä on tullut pahojen henkien tyyssija ja kaikkien saastaisten henkien ja kaikkien saastaisten ja inhottavien lintujen pesäpaikka.

Kova ääni kuvaa Jumalan kansan julistusta siitä, että Babylonista on tullut demonien eli pahojen henkien hallitsema kirkko, johon on tullut pakanallisia Raamatun vastaisia oppeja ja erilaisia ihmiskäskyjä. Yhtenä suurimpana oppina on sielun kuolemattomuus, jota ylläpitävät neitsyt Marian ja muiden pyhimysten rukoileminen sekä spiritismi sen eri muodoissaan.

3. Sen porton viiniä, vihan viiniä, ovat kaikki kansat juoneet, kaikki maailman kuninkaat ovat irstailleet hänen kanssaan, ja kaikki maailman kauppamiehet ovat rikastuneet hänen vauraudestaan ja ylellisestä elämästään."

Tämä jae kertoo myös hyvin voimakkaasti Babylonin maailmanlaajuisesta demonisesta vaikutuksesta. Kaikki kansat ovat omaksuneet sen eksyttäviä oppeja ja tapoja. Siitä on kaiken lisäksi muodostunut suuri valtiokirkko, jonka ylellisen elämän seurauksena kauppiaat ovat rikastuneet toimittamalla sille rikkautta ja komeutta. Tavallinen kansa päinvastoin on köyhtynyt sen ylellisestä elämästä aneiden ja muiden rahankeräysten ansiosta.

4. Minä kuulin taivaasta toisenkin äänen, joka sanoi: "Lähtekää pois, jättäkää hänet, te, jotka olette minun kansaani, ettette joutuisi ottamaan osaa hänen synteihinsä ettekä jäisi alttiiksi niille vitsauksille, joilla häntä lyödään. 5. "Hänen syntiensä röykkiö ulottuu jo taivaaseen asti, eikä Jumala unohda hänen pahoja tekojaan.

Jumala kehottaa viipymättä omaa kansaansa lähtemään siitä ulos. Tämä osoittaa selvästi, että Babylonissa on kaikesta huolimatta vilpittömiä ja rehellisiä Jumalan lapsia. He tulevat kuulemaan, ymmärtämään ja toteuttamaan Jumalan kutsun. He tottelevat Pyhän Hengen ääntä ja lähtevät ulos Babylonista. Jeesus sanoi: ”Minun lampaani kuulevat minun ääneni ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua.” (Joh. 10:27).

Ne, jotka eivät tottele Jumalan kutsua, joutuvat niihin hirvittäviin vitsauksiin, joista oli kerrottu ennen Jeesuksen tuloa Ilmestyskirjan 16. luvussa. Babylonin synnit ulottuvat taivaaseen asti eli Babylon ei tule tekemään parannusta, joten ainoa mahdollisuus on todella lähteä sieltä ulos Jumalan seurakuntaan.

Jeesus vertasi Nooan aikaa tulemuksensa aikaan. Nooa rakensi arkkia ja saarnasi 120 vuotta varoittaen ihmisiä vedenpaisumuksesta. Ilmestyskirjan 14. luvun sanomaa on jo julistettu yli 170 vuotta ja varoitettu ihmisiä Babylonin erheistä ja valmistettu ihmisiä Jeesuksen tuloa varten. Nooan aikana ihmisten oli konkreettisesti tultava arkkiin. Samoin lopun aikana ihmisten on erottava Babylonin kirkoista ja liityttävä Jumalan seurakuntaan. Arkki on juuri seurakunnan vertauskuva. Adventtiseurakunta julistaa ainoana maailmassa tätä viimeistä armonsanomaa, kolmen enkelin sanomaa, jonka tehtävänä on palauttaa Raamatun opetukset ja totuudet alkuperäisen ikuisen evankeliumin mukaiseksi.

6. Tehkää hänelle niin kuin hän on tehnyt muille, maksakaa kaksin verroin hänen teoistaan. Siihen maljaan, johon hän on toisille juomansa sekoittanut, sekoittakaa häntä itseään varten kahta katkerampi juoma. 7. Minkä hän on mainetta ja rikkautta ahnehtinut, saman verran antakaa hänelle tuskaa ja murhetta. Hän vakuuttelee yhä itselleen: 'Minä olen kuningatar ja istun valtaistuimella. Leski en ole, surua en ikinä koe.' 8. Sen tähden häneen iskevät yhtenä ja samana päivänä kaikki hänelle langetetut vitsaukset, rutto, murhe ja nälkä, ja hänet poltetaan tuhkaksi. Väkevä on Herra Jumala, joka hänet on tuominnut!

Vaikka Jumalan kansa on julistanut kautta vuosisatojen Babylonin syntejä, Babylon ei tule tekemään parannusta. Päinvastoin se itse vakuuttaa olevansa ainoa oikea kirkko maailmassa.

Muinainen Babylon kukistettiin Kyyroksen sotajoukkojen toimesta. Kyyros kuvasi Kristusta. Samoin nykyinen Babylon joutuu Kristuksen tullessa viimeisten vitsausten kohteeksi ja lopulta hävitetyksi tulessa. Kaikki Babylonissa olevat ihmiset ovat loppuvaiheessa saaneet varoituksen Babylonin erheistä ja he joutuvat tekemään ratkaisunsa. Siinä koetellaan lopullisesti ihmisten vilpittömyys ja uskollisuus Jumalalle. Kuka tottelee Jumalaa ja kuka ei tottele.

9. "Maailman kuninkaat, jotka ovat hänen kanssaan irstailleet ja mässäilleet, itkevät ja valittavat häntä, kun näkevät savun nousevan hänen roviostaan. 10. He seisovat loitolla, kauhuissaan siitä, miten häntä piinataan. He sanovat: - Voi sinua, suuri kaupunki! Voi sinua, Babylon, mahtava kaupunki: hetkessä tuli sinun tuomiosi.

Maailmanvallat tulevat viimein näkemään Babylonin tuhon ja toteamaan kaiken sen vääryyden, mihin katolinen valta tyttärineen on heidät johtanut. Heillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin todeta surkutellen, että he ovat luottaneet väärään auktoriteettiin.

11. "Maailman kauppamiehet itkevät ja surevat häntä, sillä enää ei kukaan osta heidän tavaroitaan: 12. ei kultaa, hopeaa, jalokiviä eikä helmiä, ei pellavakangasta, ei purppurakangasta, ei silkkiä eikä helakanpunaisia kankaita, ei tuoksuvaa tuijapuuta, ei norsunluusta eikä jalopuusta tehtyjä esineitä, ei pronssi-, rauta- eikä marmoritöitä, 13. ei kanelia eikä muita mausteita, ei suitsukkeita, ei hajuvoiteita eikä suitsutuspihkaa, ei viiniä eikä öljyä, ei hienoja jauhoja eikä viljaa, ei nautakarjaa, ei lampaita, ei hevosia eikä vaunuja, ei orjia, ihmisiä ruumiineen ja sieluineen. 14. -hedelmät, joita koko sydämestäsi himoitsit, ovat nyt poissa, kaikki komeutesi ja koreutesi on mennyttä, eikä se milloinkaan palaa. 15. "Noiden tavaroiden kauppiaat, nuo, jotka ovat rikastuneet porton vauraudesta, seisovat loitolla, kauhuissaan siitä, miten häntä piinataan. He itkevät ja valittavat: 16. - Voi sinua, suuri kaupunki! Sinä pukeuduit pellavaan, purppuraiseen ja helakanpunaiseen pukuun, sinun ylläsi kimalsivat kulta, jalokivet ja helmet, 17. mutta hetkessä on rikkautesi tuhoutunut. "Myös kaikki laivurit ja purjehtijat, kaikki merimiehet ja muut merenkulkijat seisoivat loitolla, 18. ja kun he näkivät savun nousevan hänen roviostaan, he huusivat: 'Mikä veti vertoja tälle suurelle kaupungille?'

Näissä jakeissa on melko kirjaimellinen ja yksityiskohtainen kuvaus siitä, kuinka kauppiaat ovat rikastuneet Babylonin hankkimien rikkauksien johdosta ja lopulta menettävät toimeentulonsa. Se, että myös merenkulkijat menettävät toimeentulonsa, kuvaa osuvasti maallisten rikkauksien lisäksi myös hengellisten tarpeiden tuhoa. Seurakuntaa nimittäin verrataan myös laivaan. Esim. katolisella kirkolla on valtavia omaisuuksia ja maallisia yrityksiä hengellisen toiminnan lisäksi.

19. He ripottivat hiekkaa hiuksiinsa ja huusivat itkien ja valittaen: - Voi suurta kaupunkia, jonka vauraudesta rikastuivat kaikki merenkulkijat! Se on hetkessä tuhoutunut.

Babylonin tuho on valtava isku ihmisille. Tämä jae kuvaa sydäntä särkevästi sitä suurta tuskaa, minkä he tuntevat sydämessään. ”He ripottivat hiekkaa hiuksiinsa ja huusivat itkien ja valittaen”.

20. "Iloitse sen lopusta, taivas, iloitkaa, kaikki pyhät, kaikki apostolit ja profeetat! Jumala on tuominnut sen, joka tuomitsi teidät." 21. Muuan mahtava enkeli otti ison kiven, myllynkiven kokoisen, heitti sen mereen ja sanoi: - Näin paiskataan pois Babylon, tuo suuri kaupunki, eikä sitä löydetä enää. 22. Enää ei kuulla kaduillasi harpunsoittoa, ei laulua, ei huilun eikä torven ääntä. Enää ei ole minkään ammatin taitajaa, ei kuulla jauhinkiven jyrinää. 23. Enää ei nähdä lampun valoa, ei kuulla sulhasen, ei morsiamen iloista ääntä. Sinun kauppiaasi olivat maan mahtavia, sinä lumosit noitakeinoillasi kansat ja johdit ne harhaan. 24. Sinun käsiäsi tahrasi profeettojen ja pyhien veri, maailman kaikkien murhattujen veri.

Kautta vuosisatojen Jumalan omat ovat odottaneet Babylonin tuhoa ja nyt se on tapahtunut. Siksi he ovat iloisia, eivätkä ainoastaan ihmiset iloitse, vaan koko taivas iloitsee sen tuhosta. He iloitsevat, koska tuomio on vihdoinkin kohdannut kaikkia vääryyden tekijöitä ja että tuomio on oikeudenmukainen. Babylon on johtanut ihmisiä harhaan demonisilla opeillaan ja toiminnoillaan sekä köyhdyttänyt kansaa kahmimillaan rikkauksilla. Miljoonat ihmiset ovat saaneet surmansa sekä hengellisessä että ruumiillisessa merkityksessä.

Paavinvalta on esitetty Ilmestyskirjassa ja Danielin kirjassa symbolein Babylon, peto ja Pohjoisen kuningas ja siellä on muutamassa kohdassa Babylonin tuho kuvattu erilaisin vertauskuvallisin sanoin. Babylon eli paavinvalta saa loppunsa siis tämän tutkimamme luvun jakeen kymmenen mukaan: ”He seisovat loitolla, kauhuissaan siitä, miten häntä piinataan. He sanovat: - ”Voi sinua, suuri kaupunki! Voi sinua, Babylon, mahtava kaupunki: hetkessä tuli sinun tuomiosi”. Ilmestyskirjan 16. luvun mukaan peto eli paavinvalta tapaa loppunsa viimeisten vihan maljojen aikana. ”Viides enkeli tyhjensi maljansa pedon valtaistuimelle, ja pedon valtakunta pimeni.” (Ilm. 16:10). Edelleen ymmärretään Ilm. 17 luvun jakeen 12 perusteella, että Eurooppa yhdistyy jollain tavalla lyhyeksi ajaksi, jonka jälkeen paavinvalta saa loppunsa. "Kymmenen sarvea, jotka näit, tarkoittavat kymmentä kuningasta, jotka eivät ole vielä nousseet valtaan mutta saavat myöhemmin kuninkuuden yhdessä pedon kanssa, kuitenkin vain hetkeksi aikaa”. Danielin kirjassa paavinvaltaa kuvataan Pohjoisen kuninkaana, josta kerrotaan seuraavaa: ”Hän pystyttää telttapalatsinsa meren ja ihanan pyhäkkövuoren välille. Sitten hän tapaa loppunsa, eikä kukaan auta häntä.” (Dan. 11:45). Nämä neljä kohtaa ilmoittavat näin erilaisin symbolein paavinvallan lopullisen päättymisen ajan lopussa.

Koska Paavinvallan synnit, tuomio ja tuho on esitetty näin perusteellisesti, meidän on vakavasti suhtauduttava siihen ja tehtävä kaikkemme irrottautuaksemme Babylonista ja sen vääristä opeista ja toimituksista. Meidän on tutkittava Jumalan sanaa, rukoiltava ja toteutettava käytännössä Raamatun opetukset ja ohjeet. Babylonin opeista luopuminen on joskus vaikeata perinteen, tottumuksien ja ystävien takia. Ilmankos Jeesus sanoi: "Jokainen istutus, joka ei ole minun taivaallisen Isäni istuttama, revitään juurineen pois” (Matt. 15:13). Jokainen kasvimaalla työskennellyt tietää, kuinka vaivalloista ja kärsivällistä on rikkaruohojen kitkeminen. Aina sieltä versoo uusia rikkaruohoja. Näin on hengellisessäkin elämässä. Ilmankos Paavali sanoi: ”Vielä te ette ole joutuneet vuodattamaan vertanne taistelussa syntiä vastaan.” (Hepr. 12:4).

Kristityn vaellus on todella kaidalla tiellä kulkemista. Se vaatii kokosydämisen pyhittäytymisen. Se ei tietenkään tapahdu hetkessä, vaan vaatii jatkuvaa taistelua ja sanan tutkimista Pyhän Hengen voimassa. Ei missään tapauksessa saa turvautua ns. halpaan armoon. Tahallinen synti vie kadotukseen. ”Jos me näet teemme syntiä ehdoin tahdoin, senkin jälkeen, kun olemme oppineet tuntemaan totuuden, ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi.” (Hepr. 10:26). Jumala on tarkka lakinsa noudattamisesta. Synti on vakava asia, koska se erottaa meidät Jumalasta. Mutta jos me rakastamme Jumalaa, hän antaa voiman synnin voittamiseen Jumalan armossa ja voimassa. Jumala saa sen aikaan Pyhän Henkensä avulla, jos emme vastusta häntä, vaan ahkeroimme eli antaudumme kaikesta mielestämme ja voimastamme hänen palvelukseensa. ”Jumala saa teissä aikaan sen, että tahdotte tehdä ja myös teette niin kuin on hänen hyvä tarkoituksensa.” (Fil. 2:13). Lankeemuksia kuitenkin tapahtuu, ja siksi on turvauduttava Jumalan armoon ja anteeksiantoon. Missään tapauksessa ei saa antaa periksi, vaan sitä enemmän riiputtava Herrassa kiinni. Hän on laupias ja armahtavainen ja antaa kaikki syntiimme anteeksi. ”Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” (1. Joh. 1:9).

Tunnettu hengellinen kirjailija Ellen White sanoo Babylonista, kirjassa Todistusaarteita, 2. osa, sivulla 359: ”Langenneet tunnustuskirkot ovat Babylon. Babylon on synnyttänyt myrkyllisiä oppeja, erehdyksen viiniä. Tämä valheen viini on valmistettu vääristä opeista. Sellaisia ovat oppi sielun luontaisesta kuolemattomuudesta, jumalattomien ikuisesta piinasta, väitteestä, ettei Kristus ole ollut olemassa ennen syntymistään Betlehemissä, ja viikon ensimmäisen päivän korottamisesta Jumalan pyhän ja pyhittämän päivän yläpuolelle. Eri kirkkokunnat esittävät maailmalle näitä ja muita samantapaisia erehdyksiä täyttäen siten tämän Raamatun sanan: ”Sillä hänen haureutensa vihan viiniä ovat kaikki kansat juoneet.”

Rukous

Kiitos Herramme, että nyt on vielä pelastuksen päivä ja armonaika. Kiitos, että Pyhä Henkesi vaikuttaa vielä maan päällä ja kutsuu ihmisiä pelastukseen. Haluamme sinut Jeesus sydämemme ja elämämme Herraksi. Avaamme sydämemme sinulle. Tule sinne juuri nyt. Pese meidät puhtaaksi verelläsi kaikesta synnistä. Kun sinä olet sydämessämme, pahat henget eivät voi sinne tulla, vaikka ne yrittävät tunkeutua kristittyjen ihmisten elämään spiritismin muodossa. Auta ettemme joudu osalliseksi Babylonin synteihin ja tuhoon, pelastuksemme menetykseen. Kiitos, että Raamatun sana ja Pyhä Henki valaisevat meitä tekemään oikeita ratkaisuja sinun puolellesi oikeaan aikaan. Jeesuksen nimessä. Aamen.

0602035