3. Uskoontuloni

Uskoontuloni alkoi seuraavasti. Minulle ilmestyi unessa 23.9.1974 enkeli ja laitoin päivämäärän ja unen heti muistiin. Uni oli hyvin selvä ja vaikuttava. Olin sinisessä huoneessa. Minulle ilmoitettiin, että kohta luoksesi tulee enkeli. Yhtäkkiä enkeli ilmestyi seinän läpi noin metrin korkeudella, pysähtyi ja ojensi minulle kolme palavaa valkoista kynttilää. Enkeli ei puhunut mitään vaan poistui hitaasti. Aamulla herätessäni minulla oli ihmeellinen ja onnellinen olotila. Olin nähnyt enkeliunen ja enkeli oli antanut minulle jotain. Tällaista en ollut kokenut aikaisemmin. Uni oli raamatullinen. Odotin kiinnostuneena uneni täyttymystä ja kerroin siitä monille ystävilleni. Varmasti uneni merkitsi jotain hyvää.

Noin vuoden kuluttua alkoi tapahtua. Postiluukustani tipahti Suomen Adventtikirkon kirjeellisen raamattuopiston kortti, jossa tarjottiin ilmaista kirjekurssia. Ilmoittauduin kurssille, koska halusin tietää, mitä Raamattu opettaa tuonpuoleisista asioista. Samoihin aikoihin alkoi kotini lähellä myös adventtikirkon arkeologiaa käsittelevä kokoussarja. Menin kokouksiin, koska olin kiinnostunut muinaisuudesta parapsykologian valossa.

Näissä kokouksissa Pyhä Henki alkoi välittömästi vaikuttaa. Ymmärsin, että iankaikkinen elämä on mahdollista vain Jeesuksen Kristuksen kautta. Tajusin, missä hirvittävässä eksytyksessä olin ollut viimeiset kymmenen vuotta. Tunsin voimakkaana syntisyyteni. Jeesus oli ainoa mahdollisuuteni. Olin valmis antamaan koko elämäni Herralle. Minulle tuli valtava sanan nälkä. Ahmin kaiken saatavillani olevan hengellisen kirjallisuuden. Raamatunkin luin läpi kokoussarjan aikana. Tunsin hyvin voimakkaana uudestisyntymiskokemuksen. Oli kuin olisin herännyt syvästä unesta eli entisestä elämästäni todelliseen elämään. Raamatun esimerkin mukaan poltin kaikki omistamani spiritistiset kirjat ja niitä oli paljon. Kerroin kokoussarjan pitäneelle pastorille unestani, ja hän arveli sen merkitsevän Adventtikirkon julistamaa kolmen enkelin sanomaa.

Muistan erityisesti erään kokemuksen, kun olin jäällä hiihtämässä. Olin juuri lukenut Ellen Whiten kirjasta Suuri taistelu jumalattomien kohtalosta. Yhtäkkiä puhkesin valtavaan ilon itkuun siitä, että olin saanut tietää totuuden siitä, mitä olin etsinyt viimeiset kymmenen vuotta. Kiitin Jumalaa suurella äänellä siellä jäällä, kun ketään ei ollut kuulemassa. Se oli valtava tunnekohtaus. Enpä ole sellaista sen jälkeen kokenut. Se oli voimakas uudestisyntymiskokemus. Jeesus sanoi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa" (Joh. 3: 3).

Minut kastettiin Helsingin Annankadun adventtikirkossa kokoussarjan päätteeksi 8.5.1976. Se oli elämäni tärkein päivä. Olin saanut jättää kaikki aikaisemman elämäni aikana tehdyt synnit kasteen hautaan. Sain aloittaa uuden elämän puhtaalta pöydältä. Nyt olin kelvollinen Jeesuksen uhrin perusteella iankaikkiseen elämään.

Kun kasteen jälkeen seuraavan kerran tulin Annankadun adventtikirkkoon, koin ihmeellisen elämyksen. Löysin vastauksen unessani ilmestyneeseen enkeliin ja kolmeen valkoiseen palavaan kynttilään. Uneni täyttymys löytyi kirkon alttarisyvennyksestä. Siinä olivat nuo enkelin ojentamat kolme suurta lähes metrin korkuista palavaa valkoista kynttilää. Ympäristö oli yksityiskohtia myöten sama kuin unessani. Tämä kokemus oli uskoontulolleni ikään kuin piste i:n päälle. Ymmärsin, että Herra oli johdattanut minut uskoon ja adventtiseurakuntaan. Otin valokuvan silloisesta kirkon alttarisyvennyksen kolmesta kynttilästä (Katso kansikuva). Niin vaikuttava ja tärkeä oli minulle tämä kokemus.

Olen onnellinen siitä, että Herra johdatti minut Jeesuksen luo. Olen onnellinen siitä, että olen omaksunut adventtiseurakunnan julistaman Jumalan viimeisen armonsanoman, kolmen enkelin sanoman (Ilm. 14:6–12). Olen onnellinen siitä, että olen päässyt osalliseksi kolmen enkelin sanoman vastaanottaneiden autuuslupauksesta, mikä on luvattu heti tuon sanoman jälkeen.

Kun äitini näki minussa tapahtuneen elämänmuutoksen, hän lähti seuraamaan jälkiäni. Hänet kastettiin vuoden kuluttua minun kasteestani. Olen äärettömän onnellinen siitä, että olen saanut johtaa rakkaan äitini Jeesuksen yhteyteen. Uskon, että tapaamme jälleen ylösnousemuksessa, kun Jeesus saapuu noutamaan omansa taivaaseen.

Äitini on usein kertonut erikoisesta unesta, jonka hän näki minua odottaessa. Hänen päälle lensi taivaasta kyyhkynen, jota hän yritti hätistellä pois. Kyyhkynen kuvaa Raamatussa Pyhää Henkeä. Olikohan tämä jo silloin Jumalan antama merkki äidille siitä, että minusta tulee uskova. Näin on ainakin toteutunut.

Matteuksen evankeliumissa kerrotaan, kuinka enkeli ilmestyi Joosefille unessa ja kertoi Jeesuksen syntymästä. Siellä kerrotaan, kuinka Herra ilmoitti unessa tietäjille, että he eivät saa palata Herodeksen luokse, vaan heidän oli lähdettävä pois eri tietä. Edelleen kerrotaan, kuinka enkeli ilmestyi unessa Joosefille ja käski häntä perheineen pakenemaan Egyptiin. Raamatussa on esimerkkejä siitä, kuinka Herra puhui ihmisille unessa. ”Sillä Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella; sitä vain ei huomata. Unessa, öisessä näyssä, kun raskas uni valtaa ihmiset ja he nukkuvat vuoteillansa” (Job 33:13,14).