13. Ulkomaanreissuja

Treffasin mun kaverin lusimas Lontoos.

Mä oon skrivannu tähän tärkeimpiä ulkomaan reissuja. Mul oli vapaatiketti stokeihin myös ulkomail. Mä lähdin yksin rundaa stokeil Eurooppaa. Ekaks mä menin suoraan alppien kautta Roomaan ja tsiikasin Rooman nähtävyyksiä. Siel mä tsökasin redumajan, mut se oli fulsat. Oli jo iltamyöhä, mut sit mä hittasin sen lähelt himamajoituksen, jossa oli yhdes huonees muutama bunkka ja bunkkaaja.

Seuraavanä yönä mä pääsin redumajaan. Sielt mult heti förattiin kaks halpaa kameraa kassist, ku mä kävin vessas ja tvettaamas. Tilalle oli laitettu kassiin pari päänsärkytablettia. Mua otti lanttuun, koska fotot jäi näin ottamatta reissult. Kävin jopa skoudelaitoksel, mut turhaan.

Sielt mä sit reissasin Napoliin, jossa mä yritin dallata Vesuviuksen huipulle, mut jätin matkan kesken. Oli niin vaikeaa hitata kuljetust sinne, eikä mul ollu ylimääräistä fyrkkaa taksiin. Sit mä menin stokel Firenzeen, jossa mä tsiikasin nähtävyyksiä kute Pisan kaltevaa tornia ym. Sielt mä reissasin yöstokel Nizzaan, jota mä tsiikasin yhen päivän ja jatkoin taas yöstokel Barcelonaan. Sitä mä tsiikasin taas yhen päivän. Sielt mä tsöpasin muistaakseni noin kolme litraa Bacardi-rommia ja toin flaskat tullin läpi Suomeen. Se oli silloin. Sit mä menin yöstokel Pariisiin ja tsökasin redumajan, jossa olin neljä yötä ja tsiikasin nähtävyyksiä. Pariisista mä tulin yhtä mittaa Suomeen stokeil ja botskeil. Mä bunkkasin reissul reduvaunuis ja penkeil.

Lähdin v. 1972 Jaskan kans Englantiin kahden viikon kielikurssille. Mä menin stokeil ja botskeil bunkaten penkeil. Tsiikasin Lontoota koko päivän. Siel mä treffasin mun kaverin lusimassa (Kuva 23). Illal jatkoin sit stokel Brightoniin, jossa treffasin Jaskan. Se oli tullu sinne flygaril. Kurssi tapahtui erääs skoles ja meitä oli siel parisenkymmentä eri kansallisuuksist. Kämppä ja safka me saatiin omakotitalos erääs englantilaises eläkeläisperhees. Brightonin satamas mä näin VR:n paikallisstoken (Kuva 26). Kävimme ilmatyynybotskil Isle of Wightil, jossa mieleeni jäi eriyisest jyrkät ja korkeat skönen huuhtelemat rantsutörmät. Takaisin Suomeen tulimme sit samal taval kuin sinne mennessämme.

Brightonist kävimme ilmatyynybotskil Isle of Wightil, jossa mieleeni jäi eriyisest jyrkät ja korkeat skönen huuhtelemat rantsutörmät.