14. Jortsumestoja ja friiduja

Ainon kans skimpaamas Vuosaares.

Kai mun pitäis kertoa jotakin mun friiduist, mut ekaks mä kerron joistaki jortsumestoist, jois mä kävin joraamas. Mä opettelin joraamaan 17-vuotiaana Vuorisalon jortsuskoles Espan ja Vuorikadun kulmas. Siel yks gimma kävi heti aluks hakemas mua joraamaan, mut mä en uskaltanut spraakata sen kans. Mä venttasin sitä seuraaval kerral, mut mä en enää treffanu sitä. Mä taisin snadist pihkaantua siihen.

Ruodisaikana ja sen jälkeen mä kävin joraamassa Alppikses, Lammikses, Lintsil, Byggal, Kirjal, Hämiksel, Patskul, Siinail jne. Siinai oli ilmane ulkoilmalava Etelä-Haagas, jossa styget skulattiin levyilt. Sinne mä skujasin edestakaisin fillaril, jote jortsut tuli halvaks. Nihtikses me käytiin myös pursiseuran raflas. Sit myöhemmin tuli messiin raflat kute Maestro ym. Osakuntabailuis mä kävin Polil, Hämiksel, Vanhal, Satos jne. Mun täytyy tunnustaa, et mä käytin ujouteni takia jonkin verran brenkkua, ku mä kävin joraamas. Yleensä mä otin puoli flaskaa brenkkua messiin ja dokasin sen jossain porttikses ja sit paikan pääl pari grogia, jos sitä oli saatavil. Näin dokaaminen tuli halvemmaks. Koskist mä finnasin usein Tekun arpajaisis, kun luokal järjestettin joka lauantai arpajaiset, jossa palkintona oli koskisflaska. Mul kävi hyvä säkä niis. Sarvipää yritti duunata must jo silloin dokua. Sit ku mä tsöpasin ekan fiuden, mä menin joraamaan fiudel ja dokasin raflas vain yhen grogin. Mä tajusin silloin, et brenkust täytyi päästä eroon. Röökannu mä en oo koskaan.

Vaik mä saatoin monia friiduja jortsuist ja styylasin monen kans, mut sitä oikeaa mä en hitannu. Mä venttasin sitä suurta rakkautta. Mä olin kaks kertaa elämässäni todel lätkäs. Ekan kerran mä olin lätkäs 28-vuotiaana, mut silloin sain lemput. Se oli kovin masennus mun elämäs. Oonpa minäkin antanut lemput friiduille, joten ei ole syytä valittaa, et niin kävi. Ehkä se oli hyvä, koska se oli näin jälkeenpäin funtsaten sellaist sokeaa rakkautta.

Ainon mä treffasin työväenopiston jortsuis. Mä olin silloin 35-vuotias. Aino oli hoitsu. Mä olin taas todel lätkäs. Meil synkkas hyvin yhteen. Mä en vain pystyny tekemään ratkaisua, ku Aino oli mun ikänen. Mul oli silloin sellainen pinttymä, et gimman pitää olla nuorempi gloddien saannin kannalt. Dorkuuttani mä jäin sit naimattomaks ja ilman gloddeja. Mua on kaduttanu se kovast näin jälkeenpäin. Must tuntu, et Aino oli myös todel lätkäs minuun. Ainon kans mä hengasin pitkän aikaa ja me spraakattiin pitkiä aikoja puhelimes. Juttu luisti ja bamlattavaa oli. Me käytiin yhdes mun kesismökil Kullaanniemes, jossa me simmattiin ja oltiin bastus. Meil oli kliffaa ja meil synkkas hyvin. Mä lähdin kuitenkin sit kulkemaan dorkuuttani omia polkuja ja tsökaamaan nuorempaa gimmaa. Ku Ainon Broidi sit delas, se flyttas lapsuudenhimaansa Pohjois-Karjalaan ja meni siel naimisiin. Aino delas kuulemani mukaan seitsenkymppisenä, joten must ois tullu silloin samanikäisenä leski, jos me oltais lyöty hynttyyt yhteen.

Aino vappuna mun piilofarmarin (Mazda 1800 Van) vieres.