21. Seurakunta

Eila Karjalaisen tervetulotilaisuus Kulmakivi-seurakuntaan. Vasemmalla Ilkka Kuikka ja oikealla Seppo.

Liityin Helsingin Annankadun adventtiseurakuntaan 8.5.1976. Olin siellä aluksi rivijäsenenä, kunnes vähitellen ryhdyin erilaisiin tehtäviin. Eräässä vaiheessa minut valittiin kotiseutulähetysjohtajaksi ja myöhemmin seurakunnan vanhimmaksi. Kun sitten Espooseen perustettiin 7.2.90 oma ryhmä, toimintani keskittyi sinne. Espoon ryhmälle vuokrattiin kokouspaikka Kivenlahdesta, Kivenlahdenkatu 3. Toiminnasta selostuksia seurakuntalehdessämme (Nykyaika nro 6/11.2.1999 ja 19/12.5.1999). Ryhmä muutettiin seurakunnaksi 27.5.00 ja toimintani siellä jatkui edelleen kotiseutulähetysjohtajana ja seurakunnan vanhimpana. Vuokra-avustuksien loputtua jouduimme vuokraamaan pienemmän tilaan Soukasta ja myöhemmin yksittäisiä vuokra-aikoja Soukan palvelutalosta. Taloudellisen tilanteemme, pienen jäsenmäärän ja työn vähentämisen takia päätimme seurakuntakokouksessa 4.12.2012 lakkauttaa Espoon seurakunnan ja jatkaa toimintaamme Annankadun seurakunnan ryhmänä.

Seurakunnan huoltajina ovat olleet pastorit Simo Vehkavuori, Seppo Vehkavuori, Harri Kuhalampi ja Pekka Tähti sekä seurakuntamme työntekijät Kerttuli Giantzaklidis, Terhi Turkka ja Liia Kaitainen.

Sananjulistustyön lisäksi olemme pitäneet erilaisia yleisötilaisuuksia omissa tiloissamme tai koulutiloissa kuten mm. myyjäisiä, kasvisruokakursseja ja -tilaisuuksia, musiikkitilaisuuksia, EU-ruokajakeluja, vaatekeräystä, parisuhdeseminaarin ja näyttelyitä. Järjestimme myös Uudenmaan aluejuhlat 28.9.2002 Espoonlahden koululla. Kulmakiven nettisivut avattiin 28.1.2004. Nykyisin osoite on www.kulmakivi.adventist.fi.

Kulmakiven käyttöönottojuhla 29.4.1999.