Lukijalle

Tämän julkaisun tarkoituksena on kertoa miten varmaa ja luotettavaa on Jumalan ilmoitus hänen rajattomasta rakkaudestaan jokaista ihmistä kohtaan.

Jumala loi ihmisen onnelliseksi. Tottelemattomuus Jumalan rakkauden käskyille katkaisi yhteyden Jumalaan, onnen, ilon ja voiman antajaan. Tämän seurauksena olivat kärsimykset ja kuolema. Elämän epävarmuus, vaikeudet ja kärsimykset saavat ihmiset epäilemään Jumalan rakkautta ja tuntemaan avuttomuutensa ratkaisemaan omia ja maailman ongelmia.

Jumala hankki ihmiselle mahdollisuuden päästä uudelleen hänen yhteyteensä, kun Jumalan Poika kärsi vapaaehtoisesti kuoleman rangaistuksen, joka kuului ihmiselle. Jumalan Poika, kaiken Luoja, maailmankaikkeuden hallitsija jätti taivaan kirkkauden, tuli tähän pahaan maailmaan, puhtaalla elämällään ilmaisi Jumalan luonteen ja toimi epäitsekkäästi ja kaikkensa uhraten ihmisten hyväksi. Kuitenkin hänet tuomittiin kuolemaan. Häntä ruoskittiin, häväistiin ja pilkattiin. Hän kärsi häpeällisen ristiinnaulitsemisen. Suuren uhrinsa ansiosta hän tarjoaa anteeksiantamusta ja onnellista elämää tässä maailmassa ja kerran täydellistä, loppumatonta elämää taivaan asunnoissa.

Jumala ei vain tarjoa meille tätä kaikkea, vaan hän myös sanassaan todistaa tarjouksensa luotettavuuden niin selvällä ja ainutlaatuisella tavalla, että yksinkertaisinkin ymmärtää sen ja kriittisin ja oppineinkin ihminen tulee täysin vakuuttuneeksi Jumalan ilmoituksen ehdottomasta luotettavuudesta. Elämässämme ei voi olla mitään tärkeämpää kuin hankkia tietoa tästä Jumalan tarjoamasta ratkaisusta ihmisten hyväksi. Siksi tämä sanoma on tuotu kotiimme.

Matti Miettinen, sisätautiopin dosentti